WordPress backups

WordPress backups zijn van cruciaal belang wanneer je een website hebt die niet zomaar offline kan gaan. Stel je voor dat je een aanpassing aan je website hebt gemaakt en plotseling een foutmelding tegenkomt. Of je hebt een update uitgevoerd voor een plugin of thema en nu kloppen de inhoud en opmaak van je website niet meer. In zulke situaties zijn backups onmisbaar.

Geen zorgen bij fouten
Eenmalige dienst of pakket
27/7 Support
Altijd een back-up!

Backup van je WordPress website

WordPress-back-ups zijn van cruciaal belang voor websites die niet zomaar offline kunnen gaan. Bijvoorbeeld, als je een wijziging aan je website hebt aangebracht en daarna een foutmelding hebt ontvangen, of als een van je plugins of thema’s een update heeft gekregen waardoor de inhoud of opmaak van je website niet meer correct is. In dergelijke gevallen kan het herstellen van een WordPress-back-up vaak een eenvoudige oplossing bieden. Maar natuurlijk moet je wel beschikken over die back-up!

Met onze WordPress-onderhoudspakketten zorgen wij ervoor dat er altijd een beschikbare back-up is. Een back-up is een volledige kopie van je website die met één klik kan worden hersteld. Dit komt goed van pas als er per ongeluk iets misgaat of als je thema na een update niet meer goed samenwerkt met WordPress.

In al onze pakketten is een dagelijkse back-up inbegrepen. Dit betekent dat we je website kunnen herstellen naar een tijdstip in het verleden waarop alles nog correct werkte. Daarna kunnen we onderzoeken wat er precies is misgegaan en eventuele problemen verhelpen. Kies je voor een onderhoudsabonnement bij WJ Onderhoud? Dan is de veiligheid van je website altijd gewaarborgd!

Wat als je geen backups maakt?

Het herstellen van een website die gehackt is geweest.

Heeft jouw WordPress-website te maken gehad met een hack? Dan is het eenvoudigste antwoord om een back-up van je website terug te plaatsen. Na deze stap is het goed mogelijk om met een extra beveiligingslaag nieuwe aanvallen effectief te weren. In deze situatie is het van groot belang om regelmatig back-ups van je WordPress-website te creëren. Zo kan de website snel weer online zijn.

Fouten tijdens herstellen van updates

Voor het ‘zichtbare’ gedeelte van je website zijn er regelmatige updates beschikbaar, zoals bijvoorbeeld voor je WordPress-thema of plugins. Echter, aan de ‘achterkant’ van je website, op serverniveau, vinden ook regelmatig updates plaats. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er een nieuwe versie van je PHP-software of database beschikbaar is. Je website vormt een complex samenspel van deze elementen en soms kan de samenwerking tussen hen verstoord raken. Bovendien kan een onopzettelijke fout, zoals het per ongeluk verwijderen van een cruciale regel code voor de opmaak, voorkomen. In dergelijke gevallen blijken back-ups ook van onschatbare waarde te zijn. Met een beschikbare back-up is een fout snel te herstellen!

WordPress backup laten maken

Deze dienst is inbegrepen bij al onze WordPress onderhoud pakketten

Start nu met twee maanden gratis onderhoud

Een backup maken is inbegrepen bij al onze pakketen

Een backup is altijd paraat

WordPress website backups maken

Laten we eens kijken naar wat we precies doen wanneer we een back-up van je website maken. De details staan hieronder beschreven. Het goede nieuws is dat onze onderhoudspakketten altijd backups bevatten, waardoor we snel kunnen ingrijpen als er onverhoopt iets mis mocht gaan. Je kunt dus met een gerust hart vertrouwen op de bescherming die we bieden.

54599

Updates uitgevoerd

250

Websites in beheer

925

Kopjes koffie per week

33500

Hacks voorkomen

Ons backup-systeem maakt op vaste intervallen een volledige kopie van jouw website. Bij het basisabonnement gebeurt dit maandelijks, terwijl bij het meest uitgebreide abonnement zelfs dagelijkse back-ups plaatsvinden.

Hiermee minimaliseren we het risico van dataverlies voor jouw website. Deze back-ups worden veilig opgeslagen in de cloud, op een serverruimte waar we te allen tijde toegang tot hebben. Dit stelt ons in staat om op elk gewenst moment en vanaf elke locatie een back-up van jouw website te herstellen. Dit wordt beschouwd als de meest secure methode om jouw WordPress-website te beveiligen en te bewaren.

Als het nodig is om je website vanuit een back-up te herstellen, laden we een eerder opgeslagen versie van je website in. We selecteren een datum waarop je website correct functioneerde en herstellen het back-upbestand. Dit zal alle bestanden op de server overschrijven die op dat moment aanwezig zijn. We doen dit echter niet zomaar; het gebeurt alleen wanneer er geen andere manier is om je website te herstellen.

Als je geen updates uitvoert voor je website, blijven beveiligingskwetsbaarheden bestaan, waardoor je website vatbaar wordt voor hacks. Om deze reden zorgen we ervoor dat je website up-to-date blijft. Wanneer je kiest voor ons WordPress-onderhoudspakket, blijven we dit doen. Afhankelijk van het gekozen pakket zorgen we dagelijks, wekelijks of maandelijks voor een website die aanzienlijk veiliger is.

Nadat je website is hersteld vanuit een back-up, voeren we een controle uit om te verzekeren dat alles weer naar behoren functioneert. We checken of alle links werken en of afbeeldingen correct zijn geplaatst. Als de website door de kwaliteitscontrole komt, zijn er geen verdere stappen nodig. Dit geldt tenzij we de website terugzetten na een hack. In dat geval zijn extra veiligheidsmaatregelen vereist, zoals het wijzigen van wachtwoorden en het installeren van beveiligingsplugins. Op deze manier minimaliseren we de kans op herhaling van dergelijke incidenten.