WordPress website beveiligen

Heb jij een website waar je geld mee verdient of klanten binnenhaalt? Dan is het van groot belang om deze te beveiligen tegen zowel spammers als hackers.

Veilig tegen hackers
Eenmalige dienst of pakket
27/7 Support
Altijd een back-up!

Een veilige WordPress website

Beheer je een website waarmee je inkomsten genereert of klanten aantrekt? Dan is het van uiterst belang om effectieve beveiligingsmaatregelen te treffen tegen zowel spammers als hackers. Dit vormt een cruciaal aspect van het WordPress-onderhoud en waarborgt dat je website bestand is tegen externe aanvallen. Er is niets vervelender dan het verliezen van je inkomstenbron doordat je website is gecompromitteerd. Hoewel een back-up je in staat stelt om een eerdere versie van je website terug te zetten, is het niet veel beter om proactief aanvallen te weren? Dit voorkomt aanzienlijke problemen achteraf!

Wil je jouw WordPress-website laten beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op. We installeren een stevige firewall om ongewenste bezoekers buiten te houden. In onze Plus en Premium pakketten is website-optimalisatie inbegrepen. Tevens bieden we de mogelijkheid om je WordPress-website eenmalig te beveiligen met onze service.

Wat zijn de risico’s van een onveilige WordPress website?

Hackeraanvallen en Datalekken

Onveilige WordPress-websites zijn een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Een succesvolle hack kan leiden tot gestolen gegevens, financiële verliezen en imagoschade. Datalekken kunnen ook leiden tot juridische problemen als je niet voldoet aan privacyregelgeving.

Malware Verspreiding

Een onveilige website kan geïnfecteerd raken met kwaadaardige software (malware). Als bezoekers geïnfecteerde bestanden downloaden of interactie hebben met de site, kunnen ze hun eigen apparaten besmetten. Dit kan resulteren in verlies van vertrouwen en klanten.

SEO Schade

Hackers kunnen schadelijke inhoud aan je website toevoegen, zoals spamlinks of phishing-pagina’s. Dit kan invloed hebben op je zoekmachine rankings en zorgen dat zoekmachines je als onbetrouwbaar markeren, waardoor potentiële bezoekers worden afgeschrikt.

Je website ondergaat omleidingen

Indien je website doorverwijst naar een andere weblocatie, is het waarschijnlijk dat je te maken hebt met een hack. De site waarnaar je omgeleid wordt, is doorgaans opgezet met de intentie om je te misleiden, producten aan te prijzen of een specifieke ideologie te verspreiden.

Je kunt je website niet bereiken of deze is extreem langzaam

Is je website niet beschikbaar of vertoont deze een opvallend trage respons? In dat geval kunnen er mogelijk verdachte scripts actief zijn. Het is niet noodzakelijkerwijs het geval dat je WordPress-website gehackt is. Af en toe kan een hack ervoor zorgen dat je website overmatige scripts uitvoert. Deze scripts verbruiken aanzienlijk dataverkeer en vertragen je website onnodig.

Downtime en Verlies van Inkomsten

Als je website wordt gehackt of getroffen door malware, kan dit leiden tot ongeplande downtime terwijl je het probleem oplost. Dit kan leiden tot verlies van bezoekers, klanten en inkomsten, vooral als het tijd kost om de site weer online te krijgen.

Verlies van Klantvertrouwen

Een onveilige website kan het vertrouwen van je bezoekers en klanten ondermijnen. Als je persoonlijke informatie of betalingsgegevens verzamelt, moeten gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn. Een inbreuk kan langdurige gevolgen hebben voor je reputatie.

WordPress website veilig maken

Deze dienst is inbegrepen bij onze plus en premium WordPress onderhoud pakket

Liever een eenmalige service om je WordPress website veiliger te maken? Neem dan snel contact met ons op. Al een snellere website binnen 24 uur voor slechts € 175.

Start nu met twee maanden gratis onderhoud

Wil je dat je WordPress website veiliger wordt? Laat je website door ons onderhouden!

Hoe wij jouw WordPress website veiliger maken

WordPress website veiliger maken

Wat omvat precies ons proces om je website veiliger te maken? Hieronder vind je alle details. Zowel bij onze eenmalige service als bij onze onderhoudspakketten, inclusief snelheidsoptimalisatie, streven we naar een goed beveiligde website. Dit is van essentieel belang om je online aanwezigheid zonder zorgen te handhaven!

Onze grondige beveiligingsaudit gaat verder dan oppervlakkige scans. We duiken diep in de architectuur van je website om zwakke punten te identificeren en eventuele risico’s te verminderen. Deze gedetailleerde analyse stelt ons in staat om specifieke, op maat gemaakte beveiligingsoplossingen te implementeren die de integriteit van je website beschermen.

We integreren een state-of-the-art firewall die fungeert als een ondoordringbaar schild voor je website. Deze firewall wordt voortdurend bijgewerkt om nieuwe bedreigingen tegen te gaan. Het detecteert en blokkeert ongeautoriseerde toegangspogingen, malware-insluipingen en andere aanvallen, waardoor je website veilig blijft voor zowel bezoekers als gegevens.

Ons geavanceerde detectiesysteem snuffelt door de diepste hoeken van je websitebestanden om zelfs de meest subtiele aanwijzingen van malware te vinden. Zodra we kwaadaardige code detecteren, nemen we onmiddellijk actie om deze te verwijderen en zo je website schoon en vrij van bedreigingen te houden.

De kern, thema’s en plugins van WordPress moeten voortdurend up-to-date worden gehouden om bekende beveiligingslekken te dichten. Wij nemen dit onder onze hoede en zorgen voor tijdige en naadloze updates, waardoor de kans op potentiële inbreuken drastisch wordt verminderd.

We implementeren een strikt beleid voor sterke, unieke wachtwoorden en voegen een extra beveiligingslaag toe door tweefactorauthenticatie te introduceren. Dit maakt het voor kwaadwillenden praktisch onmogelijk om toegang te krijgen tot je website, zelfs als ze het wachtwoord hebben.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

54599

Updates uitgevoerd

250

Websites in beheer

925

Kopjes koffie per week

33500

Hacks voorkomen

Je website veilig houden

Hoe kun je ervoor zorgen dat je website veilig blijft? Een essentiële stap is het zorgvuldig bijhouden van je thema, plugins en serverinstellingen. Dit valt onder WordPress-onderhoud. Bovendien is het installeren van een firewall van groot belang om zogenaamde brute force aanvallen af te weren.

Wil je deze taken liever niet zelf uitvoeren? Laat ons ze voor je verzorgen met een van onze uitgebreide WordPress-onderhoudspakketten. Je kunt al starten vanaf slechts € 22 per maand!

Beheer je een WordPress-website? Dan ben je vast al op de hoogte van het enorme belang van regelmatige back-ups. Ter ondersteuning kun je diverse plugins gebruiken, maar nog effectiever is om te kiezen voor hosting met ingebouwde automatische updates. Veel hostingbedrijven bieden deze dienst aan. Toch is het hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoop uiteindelijk duur kan uitpakken. Doe vooraf onderzoek naar je hostingprovider om te bepalen of deze automatische updates aanbiedt en hoe eenvoudig het is om een WordPress-back-up te herstellen.

Onafhankelijkheid van je host is eveneens essentieel. Met een backup-plugin zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie bij de hand hebt. De twee meest aanbevolen plugins om automatische back-ups te genereren zijn:

UpdraftPlus (gratis)
BackWpUp (gratis)

Lukt het niet om een back-up te gebruiken? Overweeg dan om een plugin te installeren die malware detecteert en kan verwijderen. Dergelijke plugins scannen je serverbestanden en vergelijken ze met hun eigen database van bekende inbraken. Het kan zijn dat je meerdere plugins nodig hebt om de bron van de inbraak te lokaliseren. Vaak wordt de inbreuk aangetroffen in de “uploads” map van je WordPress-installatie, of zelfs in bestanden zoals “wp-config.php” of “.htaccess”.

Deze plugins kunnen van pas komen bij het verwijderen van geïnfecteerde content:

Mogelijk is de inbraak ook doorgedrongen tot de kernbestanden van WordPress. Als dat het geval is, kun je een nieuwe WordPress-versie downloaden van WordPress.org en de oude bestanden overschrijven. Vergeet niet om eerst een back-up van je website te maken voordat je hiermee aan de slag gaat!

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

In de adresbalk van jouw browser zie je naast onze domeinnaam een slotje staan. Dat betekent dat de gegevens die over deze website verstuurd worden, versleuteld zijn. Veel hosting bedrijven bieden een gratis certificaat aan van Let’s Encrypt. Bij anderen kun je kiezen voor een betaalde variant. Doe dit sowieso! Je website en gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier worden verstuurd zijn daarmee een stuk veiliger.

Ook ziet Google een dergelijk certificaat als een ranking factor. Zonder SSL heb je een grote kans dat je website niet zal gaan scoren op de voor jou belangrijke zoekwoorden!

Het is spijtig genoeg een veelvoorkomend probleem dat WordPress-accounts zwakke gebruikersnamen en wachtwoorden hebben. Denk aan zaken als “admin” als inlognaam en “123456789” als wachtwoord. Of nog erger, accounts waar de inlognaam en het wachtwoord identiek zijn. Dit behoort tot de meest riskante stappen die je kunt nemen. Elke dag doorzoeken bots het internet en proberen deze standaard combinaties uit op willekeurige websites. Als je een dergelijk wachtwoord hebt, loop je een groot risico dat je website wordt gehackt.

Kies in plaats daarvan voor een sterk wachtwoord dat bestaat uit diverse tekens: spaties, kleine en hoofdletters, en cijfers. Hierdoor wordt het voor hackers veel lastiger om het wachtwoord te ‘raden’. In WordPress kun je dit op een eenvoudige manier doen. Navigeer binnen het beheerscherm naar “Gebruikers”, selecteer een gebruiker en scrol omlaag naar de optie ‘Nieuw wachtwoord’. WordPress zal automatisch een lang en complex wachtwoord voor je genereren. Omdat je dit lastig kunt onthouden, is het raadzaam om ingelogd te zijn in Chrome om het wachtwoord op te slaan, of gebruik te maken van een dienst als LastPass om je wachtwoorden te beheren.

Daarnaast is het eveneens van belang om een inlognaam te kiezen die niet voor de hand ligt. Gebruik geen namen van personen die met hun volledige naam op je website vermeld staan, en vermijd zeker “admin”.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor slechts € 175

WordPress website veilig maken

Verlang je naar een veilige website, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Aarzel niet om ons een bericht te sturen of te bellen. Onze eenmalige service om je website te beveiligen kost € 175 exclusief BTW. We staan paraat om je te assisteren tijdens kantooruren, en je kunt dezelfde dag nog resultaat verwachten.

Wens je absolute zekerheid over de voortdurende veiligheid van je website? Maak dan een keuze uit onze onderhoudspakketten en we zorgen ervoor dat je website altijd snel, veilig en up-to-date blijft. Gegarandeerd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.