WordPress Expertise: Tips voor Onderhoud, Beveiliging en Meer

Blog

Bij 925media begrijpen we dat een succesvolle online aanwezigheid meer vereist dan alleen een prachtig ontworpen website. Het vergt voortdurende aandacht, zorgvuldig beheer en technische finesse om ervoor te zorgen dat je WordPress website niet alleen op zijn best presteert, maar ook veilig blijft en naadloos aansluit bij de groeiende behoeften van je bedrijf. In onze blog duiken we dieper in de wereld van WordPress-onderhoud, beveiliging, optimalisatie en ondersteuning. Of je nu een doorgewinterde website-eigenaar bent of net begint, onze missie is om je te voorzien van praktische kennis, bruikbare tips en deskundig inzicht om je WordPress-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek met ons hoe het regelmatig onderhouden van je website niet alleen de prestaties verbetert, maar ook bijdraagt aan de algehele gebruikerservaring. Leer hoe je de beveiliging van je WordPress-ecosysteem kunt versterken en hoe je de laadtijden kunt optimaliseren voor snelle en soepele interactie. Daarnaast delen we strategieën voor effectief contentbeheer en het bijwerken van inhoud om je website relevant en boeiend te houden voor je publiek.

Onze toegewijde experts hebben een schat aan ervaring en kennis verzameld om je te helpen bij elke stap van je WordPress-reis. Of je nu nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends, op zoek bent naar technische begeleiding of gewoon je WordPress-vaardigheden wilt aanscherpen, je bent hier aan het juiste adres.

Het Belang van Onderhoud voor een WordPress Website

Een WordPress-website biedt een krachtig platform om je online aanwezigheid te vestigen en te laten groeien. Het is echter van cruciaal belang om te begrijpen dat het lanceren van een website slechts het begin is. Het voortdurende onderhoud van je WordPress-site is net zo belangrijk, zo niet belangrijker, voor het behalen van langdurig succes. Hier zijn twee belangrijke aspecten van website-onderhoud en waarom ze van vitaal belang zijn voor elke WordPress-eigenaar:

Veiligheid en WordPress Beveiliging

Het internet is een speelveld voor kwaadwillende actoren die proberen websites te hacken en gevoelige gegevens te stelen. WordPress is een veelgebruikt platform en daardoor een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Regelmatig onderhoud van je website, zoals het bijwerken van WordPress-kernbestanden, thema’s en plug-ins, is essentieel om bekende beveiligingslekken te dichten en je site te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Het verwaarlozen van beveiligingsupdates kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals gegevensverlies, een gehackte website of zelfs juridische aansprakelijkheid. Daarom is het handhaven van een solide beveiligingsstrategie en het uitvoeren van regelmatige back-ups van je site van het grootste belang om te voorkomen dat je in de problemen komt.

Prestatie en Gebruikerservaring

Het laadvermogen van je website en de algehele prestaties zijn direct van invloed op de ervaring van je bezoekers. Een trage website kan bezoekers ontmoedigen en ervoor zorgen dat ze ergens anders heengaan. Regelmatig onderhoud van je website omvat optimalisaties voor snelheid en prestaties. Dit omvat het verkleinen van afbeeldingen, het minimaliseren van onnodige scripts en het optimaliseren van de database. Het onderhouden van een snelle en responsieve website is niet alleen cruciaal voor gebruikers, maar het heeft ook invloed op je SEO-ranking, omdat zoekmachines zoals Google de laadsnelheid als een rankingfactor beschouwen. Door je website regelmatig te optimaliseren en te testen, kun je ervoor zorgen dat je bezoekers een naadloze en snelle gebruikerservaring hebben.

In een tijdperk waarin de concurrentie op internet hevig is, is website-onderhoud een niet te verwaarlozen investering om de veiligheid, prestaties en gebruikerservaring van je WordPress-website te waarborgen. Het is de sleutel tot een duurzame en succesvolle online aanwezigheid.

Wat kun je er aan doen?

WordPress hack verwijderen

Ben je niet erg bekend met technische aspecten en wil je er zeker van zijn dat de hack volledig en grondig wordt verwijderd? Overweeg dan om je website door ons te laten ontdoen van de hack. Wij zorgen ervoor dat er geen foutieve code achterblijft en nemen stappen om je website te beveiligen tegen toekomstige hacks. Dit is de meest betrouwbare optie voor herstel.

We bieden ondersteuning via een eenmalige dienst of je kunt kiezen voor een WordPress onderhoudspakket bij ons. Mocht je echter de voorkeur geven aan zelfhandhaving, bekijk dan deze richtlijnen om je website te zuiveren.

Beheer je een WordPress-website? Dan ben je vast al op de hoogte van het enorme belang van regelmatige back-ups. Ter ondersteuning kun je diverse plugins gebruiken, maar nog effectiever is om te kiezen voor hosting met ingebouwde automatische updates. Veel hostingbedrijven bieden deze dienst aan. Toch is het hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoop uiteindelijk duur kan uitpakken. Doe vooraf onderzoek naar je hostingprovider om te bepalen of deze automatische updates aanbiedt en hoe eenvoudig het is om een WordPress-back-up te herstellen.

Onafhankelijkheid van je host is eveneens essentieel. Met een backup-plugin zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie bij de hand hebt. De twee meest aanbevolen plugins om automatische back-ups te genereren zijn:

UpdraftPlus (gratis)
BackWpUp (gratis)

Lukt het niet om een back-up te gebruiken? Overweeg dan om een plugin te installeren die malware detecteert en kan verwijderen. Dergelijke plugins scannen je serverbestanden en vergelijken ze met hun eigen database van bekende inbraken. Het kan zijn dat je meerdere plugins nodig hebt om de bron van de inbraak te lokaliseren. Vaak wordt de inbreuk aangetroffen in de “uploads” map van je WordPress-installatie, of zelfs in bestanden zoals “wp-config.php” of “.htaccess”.

Deze plugins kunnen van pas komen bij het verwijderen van geïnfecteerde content:

Mogelijk is de inbraak ook doorgedrongen tot de kernbestanden van WordPress. Als dat het geval is, kun je een nieuwe WordPress-versie downloaden van WordPress.org en de oude bestanden overschrijven. Vergeet niet om eerst een back-up van je website te maken voordat je hiermee aan de slag gaat!

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

In de adresbalk van jouw browser zie je naast onze domeinnaam een slotje staan. Dat betekent dat de gegevens die over deze website verstuurd worden, versleuteld zijn. Veel hosting bedrijven bieden een gratis certificaat aan van Let’s Encrypt. Bij anderen kun je kiezen voor een betaalde variant. Doe dit sowieso! Je website en gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier worden verstuurd zijn daarmee een stuk veiliger.

Ook ziet Google een dergelijk certificaat als een ranking factor. Zonder SSL heb je een grote kans dat je website niet zal gaan scoren op de voor jou belangrijke zoekwoorden!

Het is spijtig genoeg een veelvoorkomend probleem dat WordPress-accounts zwakke gebruikersnamen en wachtwoorden hebben. Denk aan zaken als “admin” als inlognaam en “123456789” als wachtwoord. Of nog erger, accounts waar de inlognaam en het wachtwoord identiek zijn. Dit behoort tot de meest riskante stappen die je kunt nemen. Elke dag doorzoeken bots het internet en proberen deze standaard combinaties uit op willekeurige websites. Als je een dergelijk wachtwoord hebt, loop je een groot risico dat je website wordt gehackt.

Kies in plaats daarvan voor een sterk wachtwoord dat bestaat uit diverse tekens: spaties, kleine en hoofdletters, en cijfers. Hierdoor wordt het voor hackers veel lastiger om het wachtwoord te ‘raden’. In WordPress kun je dit op een eenvoudige manier doen. Navigeer binnen het beheerscherm naar “Gebruikers”, selecteer een gebruiker en scrol omlaag naar de optie ‘Nieuw wachtwoord’. WordPress zal automatisch een lang en complex wachtwoord voor je genereren. Omdat je dit lastig kunt onthouden, is het raadzaam om ingelogd te zijn in Chrome om het wachtwoord op te slaan, of gebruik te maken van een dienst als LastPass om je wachtwoorden te beheren.

Daarnaast is het eveneens van belang om een inlognaam te kiezen die niet voor de hand ligt. Gebruik geen namen van personen die met hun volledige naam op je website vermeld staan, en vermijd zeker “admin”.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor slechts € 175

WordPress hack laten oplossen

Vermoed je dat je website is gehackt en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website hackvrij te maken kost € 175 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten datje website hackvrij blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

Naam