WordPress snelheid optimaliseren

Is jouw WordPress-website traag en kost het laden van pagina’s kostbare seconden? Wij begrijpen we het belang van een snelle en responsieve website. Wij zijn hier om jou te helpen de snelheid van je WordPress-website naar nieuwe hoogten te tillen en een vlekkeloze gebruikerservaring te bieden aan je bezoekers.

Een snelle website
Eenmalig of inbegrepen
27/7 Support
Altijd een back-up!

WordPress website snelheid verbeteren

Ervaar je traagheid op je WordPress-website? Of heeft een snelheidstest zoals bijvoorbeeld GTMetrix een teleurstellend resultaat opgeleverd? Het is tijd voor actie! Een snelle website is cruciaal voor je positie in Google, aangezien bezoekers vaak afhaken als het laden van je pagina langer dan 3 seconden duurt.

Niet alleen op desktop, maar ook op mobiele apparaten is snelle toegankelijkheid essentieel. Met kostbare mobiele data-abonnementen willen gebruikers niet geconfronteerd worden met traagheid en dataverbruik op jouw site. Investeer daarom altijd in solide hosting, doordachte caching-oplossingen, en geoptimaliseerde afbeeldingen om je website snel te houden. Ons specialisme ligt in het versnellen van WordPress-websites, waarbij we in slechts 24 uur verbeteringen kunnen realiseren. Dit vertaalt zich naar verhoogde conversies en tevreden bezoekers!

Verlang je naar een razendsnelle website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. In de meeste gevallen kunnen we je website aanzienlijk versnellen. Onze Premium-pakketten omvatten uitgebreide optimalisatie van je website. Bovendien bieden we ook een eenmalige service om je WordPress-website te versnellen. Samen zorgen we voor een online ervaring die indruk maakt.

Welke negatieve gevolgen heeft een trage WordPress-website?

Conversie verlies

Voor een e-commerce platform is het van buitengewoon belang dat de laadtijd snel is. Onderzoek toont aan dat bezoekers eerder geneigd zijn je website te verlaten naarmate de laadtijd langer wordt. Binnen het bereik van 1 tot 3 seconden zit je aan de positieve kant, maar zodra het oploopt tot 5 seconden neemt de kans dat bezoekers vertrekken al met 90% toe. Bij een laadtijd van 6 seconden stijgt dit zelfs tot 106%, en de gevolgen van 10 seconden laadtijd zijn gemakkelijk voor te stellen. Op deze manier laat je aanzienlijke inkomsten liggen!

Website ranking gaat omlaag

Hoewel het niet de enige factor is, speelt de snelheid van je website een cruciale rol. Snelheid is iets waar Google van houdt, en je WordPress-website heeft een voorsprong wanneer deze snel is. Dit is een aspect waarop je zelf invloed kunt uitoefenen. Daarom is het ten zeerste aan te bevelen om je website te versnellen, vooral als je er van afhankelijk bent.

Verlies van geloofwaardigheid

Hoe serieus neem je een bedrijf dat zijn online aanwezigheid niet op peil heeft? Dit geldt ook voor de snelheid van je WordPress-website. Wanneer je website er professioneel uitziet en snel laadt, straal je vertrouwen uit naar je bezoekers. Het is essentieel dat jouw bezoekers een positieve online ervaring hebben. Zorg er daarom voor dat dit aspect goed geregeld is. Wij nemen dit voor jou uit handen tegen een bescheiden maandelijks tarief, zodat jij je kunt richten op andere cruciale zaken binnen je bedrijf!

Verlies van bezoekers

De impact van een trage website op bezoekers mag niet onderschat worden. Bezoekers hebben weinig geduld en zullen eerder vertrekken als een website traag laadt. Een snelle website is van essentieel belang om de aandacht van je publiek vast te houden en te voorkomen dat potentiële klanten naar concurrenten gaan die wel een vlotte online ervaring bieden. Investeer daarom in de snelheid van je website en behoud zo je waardevolle bezoekers.

WordPress website sneller maken

Deze dienst is inbegrepen bij onze premium WordPress onderhoud pakket

Verkiest u een eenmalige oplossing om uw WordPress-website te versnellen? Aarzel dan niet om direct contact met ons op te nemen. Binnen slechts 24 uur kunt u genieten van een versnelling van uw website, alles voor een prijs van slechts € 199.

Start nu met twee maanden gratis onderhoud

Verlang je naar een versnelling van je WordPress-website? Laat je website door ons onderhouden!

Op deze wijze optimaliseren wij de snelheid van jouw WordPress-website

WordPress website sneller maken

Welke stappen ondernemen we om jouw website te versnellen? We hebben het overzichtelijk voor je opgesteld. Zowel bij onze eenmalige service als in onze onderhoudspakketten met snelheidsverbeteringen, streven we naar hetzelfde resultaat: een website die in enkele seconden sneller laadt dan je voorheen gewend was!

Wist je dat veel websites traag laden door het gebruik van te grote afbeeldingen? Soms lijken afbeeldingen klein, maar worden ze in werkelijkheid in een hoge resolutie geladen.

Wanneer je een afbeelding van bijvoorbeeld 3000 pixels breed uploadt en deze vervolgens op je website kleiner toont, moeten je bezoekers nog steeds het oorspronkelijke grote bestand laden. Dit heeft aanzienlijke invloed op de snelheid van je website. Wij zorgen ervoor dat je afbeeldingen met de juiste afmetingen worden ingeladen. Bovendien onderzoeken we of je afbeeldingen kunnen worden geconverteerd naar het webp-bestandsformaat. Met deze bestandsindeling behoud je de beeldkwaliteit terwijl de bestandsgrootte wordt verkleind voor snelle laadtijden. Je zult merken dat de snelheid van je website aanzienlijk verbetert!

Caching vormt een essentieel element bij het versnellen van je WordPress-website. Deze plugins zorgen ervoor dat cruciale bestanden, zoals .js en .css, worden gecomprimeerd. Bovendien creëren ze een gecachete versie van je website.

De meeste websites krijgen dagelijks meerdere bezoekers. Caching zorgt ervoor dat je website tijdelijk wordt opgeslagen in een bestand, wat resulteert in snellere laadtijden. Hierdoor hoeven bezoekers niet telkens opnieuw te wachten terwijl de website complexe berekeningen uitvoert.

Hoewel deze berekeningen zich achter de schermen afspelen en onzichtbaar zijn voor bezoekers, is hun invloed duidelijk merkbaar in de laadtijd van de website. Een gecachete website hoeft deze berekeningen slechts één keer uit te voeren, wat resulteert in een aanzienlijk snellere weergave van een al ‘bereide’ website. Daarom is caching buitengewoon nuttig en onmisbaar voor elke website!

Een andere vooraanstaande oorzaak van een trage website is de kwaliteit van je hosting. Veel websites draaien op voordelige ‘shared’ hostingpakketten, wat betekent dat tot wel 200 websites gebruikmaken van hetzelfde pakket. Wanneer één of meerdere van deze websites aanzienlijke serverbronnen vereisen, kan dit een negatieve impact hebben op de prestaties van jouw eigen website.

De snelheid van je WordPress-website wordt uiteindelijk bepaald door het langzaamste element. Daarom is het van essentieel belang om je hostingprovider nauwlettend te bekijken. Kan een overstap naar een snellere host tijdwinst opleveren? In veel gevallen is dit zeker het geval. We kunnen je helpen je huidige hostingpakket te optimaliseren, bijvoorbeeld door de nieuwste versies van PHP en MySQL (je database) te implementeren. Maar de meeste significante verbetering wordt vaak bereikt door je website te migreren naar een Virtual Private Server (VPS). Deze servers zijn uitzonderlijk snel en vrij van overbodige ballast, puur gericht op snelheid. Doordat je de server niet deelt met andere websites, wordt alle rekenkracht van de processor en het geheugen exclusief toegewezen aan jouw site.

Wij kunnen je begeleiden bij het verhuizen van je website naar een uiterst snelle host. Deze stap is van cruciaal belang om een optimale snelheid te kunnen waarborgen!

Maak je op je website veel gebruik van plugins? In dat geval analyseren we of ze daadwerkelijk noodzakelijk zijn. Het is vaak het geval dat een overdaad aan plugins leidt tot een tragere laadtijd van je website. Om de snelheid te optimaliseren, is het van essentieel belang om kritisch te kijken naar de functionaliteit van je plugins en te beoordelen of je mogelijk zonder sommige kunt.

Stel jezelf de vraag of je bijvoorbeeld een aparte plugin nodig hebt voor Google Analytics, of de aangeboden Jetpack van GoDaddy. In veel gevallen kun je deze gemakkelijk missen! Je tracking code kan direct in de website worden verwerkt en met passende caching asynchroon worden geladen. Dit resulteert in aanzienlijk tijdsvoordeel.

Kortom, overweeg zorgvuldig of al je plugins daadwerkelijk nodig zijn. We staan klaar om je te adviseren om de snelheid van je WordPress-website te verbeteren.

GZIP-compressie is een techniek die tekstuele statische inhoud kan verkleinen, zoals css, html, php en xml bestanden. Vaak kan deze inhoud worden gereduceerd tot minder dan 30% van de oorspronkelijke grootte. Een eenvoudige html-pagina van 50 kB kan bijvoorbeeld worden teruggebracht tot 15-20 kB. Hierdoor hoeven je bezoekers kleinere bestanden te laden, wat aanzienlijk bijdraagt aan het verbeteren van de snelheid van je WordPress-website. Wij zorgen ervoor dat deze techniek correct wordt geïmplementeerd op jouw website.

Heb je een complexe website en daardoor een uitgebreide database? De omvang van je database heeft invloed op de snelheid van je website; hoe groter de database, hoe trager je website wordt. Het is dus van groot belang om deze zo opgeruimd en compact mogelijk te houden.

Dit kunnen we op diverse manieren voor je realiseren. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat niet alle revisies van je berichten (voorgaande versies van je pagina’s) worden bewaard. Eveneens ruimen we spam op en nemen extra maatregelen tegen nieuwe spam.

Verder zorgen we ervoor dat ongebruikte afbeeldingen en andere bestanden uit de mediabibliotheek worden verwijderd. Dit voorkomt dat ze continu in de database moeten worden geladen. Als het veilig is, maken we gebruik van de plugin Autoptimize om je database te optimaliseren. Op deze manier kunnen we aanzienlijke snelheidswinst realiseren voor je WordPress-website!

54599

Updates uitgevoerd

250

Websites in beheer

925

Kopjes koffie per week

33500

Hacks voorkomen

Je WordPress website snel houden

Hoe handhaaf je een vlotte website? Dit bereik je door ervoor te zorgen dat je thema, plugins en serverinstellingen up-to-date blijven. Dit noemen we WordPress-onderhoud! Daarnaast is het essentieel om nieuwe afbeeldingen voortdurend te optimaliseren en regelmatig snelheidstests uit te voeren om te ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Liever niet zelf aan de slag? Laat ons dit voor jou verzorgen met een van onze WordPress-onderhoudspakketten. Dit is al mogelijk vanaf slechts € 22 per maand en twee maanden gratis onderhoud!

De snelheid van je website wordt bepaald door de zwakste schakel. Dit is vaak het hostingpakket waarop je website draait. Het idee van goedkope hosting voor slechts een paar euro per maand mag verleidelijk lijken, maar de kwaliteit sluit aan bij wat je ervoor betaalt. Meestal deel je de server met honderden andere websites. Wanneer een van die websites veel data of resources verbruikt, heeft dit gevolgen voor de andere websites op dezelfde server.

Het is echter verstandiger om je website te plaatsen op een Virtual Private Server (VPS). Hierbij betaal je alleen voor het gebruik van de processor en het geheugen voor jouw website. Deze hostingpakketten zijn vaak aanpasbaar op basis van je behoeften, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. In combinatie met een content delivery network (CDN) zorg je ervoor dat bezoekers van over de hele wereld snel bediend worden. Wij hebben positieve ervaringen met Vimexx, een aanbieder van snelle servers in Amsterdam, Belgie en Duitsland. Als je de snelheid van je WordPress-website wilt verbeteren, is dit zeker een aanrader!

Hoewel een aantrekkelijke uitstraling cruciaal is, is het verstandig om bij het ontwerpen van je site te kiezen voor een thema met minimale ballast. Populaire WordPress-thema’s bieden vaak een overvloed aan aanpassingsopties. Dat is op zichzelf interessant, maar het heeft tevens impact op de snelheid van je website. Niemand verlangt naar een prachtige site die potentiële bezoekers verliest doordat deze traag laadt. Daarom is het raadzaam om het gebruik van zware elementen zoals sliders, bewegende visuals, tekstanimaties en andere thematische opties te beperken, vooral als je deze niet noodzakelijk acht.

Een lichtgewicht thema is specifiek ontworpen voor snelheid en bevat doorgaans minder functies die de site verzwaren. Desalniettemin biedt het de mogelijkheid om een aantrekkelijke site te bouwen met een doordacht ontwerp. Dit aspect is vooral van belang voor webwinkels, waar een aanzienlijk percentage van de bezoekers afhaakt wanneer de laadtijd van de site te langzaam is. Aangezien het hoofddoel van een webshop is om producten te verkopen, dient snelheid bovenaan te staan. Indien je echter complexere functionaliteiten of grote afbeeldingen nodig hebt, zijn er diverse aanvullende opties om de snelheid van je WordPress-site te verbeteren. Denk aan caching, een snelle server of geoptimaliseerde hosting.

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

Een caching-plugin kan aanzienlijke verbeteringen teweegbrengen in de snelheid van je WordPress website. Zo werkt het: de plugin bewaart gegevens tijdelijk in een ‘cache’. Wanneer een bezoeker je website opnieuw bezoekt, wordt een deel van de pagina vanuit de cache geladen, wat betekent dat de website niet volledig opnieuw hoeft te worden geladen. Dit komt sterk ten goede aan de gebruikerservaring: je website laadt veel sneller en je bezoekers kunnen vlot navigeren tussen verschillende pagina’s.

Er bestaan diverse uitstekende caching-plugins waaruit je kunt kiezen. Welke het meest geschikt is voor jou, vereist enig uitproberen. Sommige plugins functioneren goed in combinatie met specifieke thema’s of serverinstellingen. Probeer ze daarom één voor één uit en bepaal aan de hand van de resultaten welke plugin het beste presteert. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de cache volledig is opgebouwd. Na het instellen van de plugin is het aan te raden om ongeveer 10 minuten te wachten, zodat het systeem je pagina’s kan indexeren.

Hier zijn een aantal goede caching-plugins die je kunt uitproberen. Let op: er zijn zowel gratis als betaalde plugins beschikbaar.

Bovendien bestaan er hostingpakketten die zijn uitgerust met Varnish-caching en/of Redis. Dit vergt echter geen plugin-installatie en is vaak inbegrepen bij premium hostingdiensten. Voor dergelijke oplossingen is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Als WordPress-experts staan we graag voor je klaar om te helpen!

Het traag laden van veel websites wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van te grote afbeeldingen. Zelfs als een afbeelding er klein uitziet op je website, kan het zijn dat een bestand van 2 MB moet worden ingeladen. Dit heeft een nadelige invloed op de snelheid van je site. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om afbeeldingen bij voorkeur in hun oorspronkelijke grootte te uploaden. Bovendien kun je een plugin installeren die automatisch de grootte van je afbeeldingen verkleint, zoals bijvoorbeeld WP Smush. Met deze plugin kan je mediabibliotheek worden doorzocht op afbeeldingen die kunnen worden verkleind, en dit wordt dan automatisch geregeld.

Indien je de voorkeur geeft aan handmatige aanpassingen, kun je ervoor zorgen dat je afbeeldingen in Photoshop worden opgeslagen met een kwaliteit van 60%. In de meeste gevallen is dit ruim voldoende voor een website. Hierdoor kun je de laadtijd van je site optimaliseren en de gebruikerservaring verbeteren.

Kies je voor een voordelig hostingpakket? Dan bestaat de kans dat je website wordt gehost op een server waar honderden andere websites zich bevinden. Hoewel dit gunstig kan zijn voor je budget, kan het nadelig zijn voor de snelheid van je website. Iedere server beschikt namelijk over een beperkte hoeveelheid processorkracht en geheugen. Indien andere websites op dezelfde server veel van deze bronnen gebruiken, blijft er minder over voor jouw eigen website. Daarom is het aan te raden om de overstap te overwegen naar een Virtual Private Server (VPS). Op een dergelijke server zijn de processorkracht en het geheugen exclusief toegewijd aan jouw website. Zodra jouw website volledig geoptimaliseerd is, resulteert dit in een buitengewoon snelle laadprestatie!

Eenmalige dienst voor slechts € 199

WordPress website sneller maken

Verlang je naar een versnelling van je website, maar ben je onzeker over hoe je dit moet aanpakken? Aarzel niet om ons een bericht te sturen of te bellen. Onze eenmalige service om je website te optimaliseren voor snelheid kost € 199 exclusief BTW. We staan klaar om je te assisteren tijdens kantooruren, en je kunt dezelfde dag nog resultaat verwachten.

Wens je absolute zekerheid over de blijvende snelheid van je website? Maak dan de keuze voor ons premium onderhoudspakket, waarbij we zorgen voor een website die constant snel, veilig en up-to-date is. Dit is gegarandeerd!

Naam