Wat zijn de belangrijkste beveiligingsrisico’s voor WordPress?

Wat zijn de belangrijkste beveiligingsrisico’s voor WordPress?

WordPress is een populair en krachtig platform voor het maken van websites, blogs en online winkels. WordPress wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies, verbeteringen en beveiligingspatches. Als professional is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom WordPress, zodat je je site optimaal kunt benutten en beschermen. En is dus een veelgebruikt platform voor het bouwen en beheren van websites, maar net als elk ander systeem is het vatbaar voor beveiligingsrisico’s. Het is van vitaal belang om op de hoogte te zijn van deze risico’s en proactief stappen te ondernemen om je WordPress-site te beschermen. Hier zijn enkele van de belangrijkste beveiligingsuitdagingen en hoe je ze kunt aanpakken:

 1. Nalaten van Updates: Een van de meest voorkomende risico’s is het niet updaten van verouderde software. WordPress brengt regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten. Als je deze updates niet installeert, blijft je site kwetsbaar voor potentiële aanvallen. Het is essentieel om regelmatig de WordPress-core, thema’s en plug-ins bij te werken.
 2. Onveilige Plug-ins: Het gebruik van onveilige plug-ins kan leiden tot kwetsbaarheden in je site. Kies zorgvuldig welke plug-ins je installeert en houd ze regelmatig bij. Verwijder ongebruikte plug-ins en kies voor diegene die regelmatig worden onderhouden en positieve recensies hebben. Beperk het aantal plug-ins tot wat strikt noodzakelijk is.
 3. Zwakke Wachtwoorden en Standaard Admin Accounts: Het gebruik van zwakke wachtwoorden of het behouden van het standaard admin account vergroot het risico op ongeautoriseerde toegang tot je site. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden en overweeg het hernoemen of verwijderen van het standaard admin account om het voor hackers moeilijker te maken.

Naast deze drie veelvoorkomende risico’s zijn er extra maatregelen die je kunt nemen om de beveiliging van je WordPress-site te versterken:

 • Kies een Betrouwbare Hostingprovider: Een goede hostingprovider met robuuste beveiligingsmaatregelen kan helpen bij het beschermen van je site tegen veelvoorkomende aanvallen, zoals DDoS-aanvallen.
 • Installeer een Beveiligingsplugin: Overweeg het gebruik van beveiligingsplugins die extra beschermingslagen toevoegen, zoals firewall-functionaliteiten, malware-scans en inlogpogingbeperkingen.
 • Maak Regelmatig Back-ups: Regelmatige back-ups zijn essentieel voor het snel herstellen van je site in geval van gegevensverlies, technische problemen of een succesvolle aanval.
 • Monitor en Analyseer Logbestanden: Controleer regelmatig de logbestanden van je server om verdachte activiteiten te identificeren en er snel op te reageren.

Het Nut van WordPress Onderhoud Uitbesteden:

Het onderhouden van een WordPress website is een essentiële taak voor elke website-eigenaar die zijn site veilig, snel en up-to-date wil houden. Echter, het onderhouden van een WordPress website kan ook een tijdrovende en complexe klus zijn, die veel kennis en vaardigheden vereist. Daarom kan het nuttig zijn om het onderhoud van een WordPress website uit te besteden aan een professionele partij die gespecialiseerd is in WordPress. Door het onderhoud uit te besteden, kun je jezelf veel tijd, moeite en stress besparen, en je kunt profiteren van de volgende voordelen:

 1. Je hoeft je geen zorgen te maken over het regelmatig bijwerken van de WordPress-core, thema’s en plug-ins, die essentieel zijn voor de beveiliging en prestaties van je site. Een professionele partij zal ervoor zorgen dat je site altijd de nieuwste versies heeft en dat eventuele compatibiliteitsproblemen worden opgelost.
 2. Je hoeft je geen zorgen te maken over het maken van back-ups van je site, die cruciaal zijn voor het herstellen van je site in geval van een technisch probleem of een hack. Een professionele partij zal ervoor zorgen dat je site regelmatig wordt geback-upt en dat de back-ups worden opgeslagen op een veilige locatie.
 3. Je hoeft je geen zorgen te maken over het optimaliseren van de snelheid van je site, die belangrijk is voor de gebruikerservaring en de SEO van je site. Een professionele partij zal je site analyseren en verbeteren met behulp van verschillende technieken, zoals caching, compressie, minificatie en CDN.
 4. Je hoeft je geen zorgen te maken over het oplossen van eventuele problemen of fouten die zich kunnen voordoen op je site. Een professionele partij zal je site 24/7 monitoren en snel ingrijpen als er iets misgaat. Je kunt ook rekenen op hun ondersteuning en advies als je vragen of verzoeken hebt.

Waarom 925Media?

925media is een WordPress onderhoudsdienst die je website zorgen volledig uit handen neemt. Of je nu een kleine blog of een grote webshop hebt, 925media zorgt ervoor dat je website altijd veilig, snel en up-to-date is. Met 925media hoef je je geen zorgen te maken over het bijwerken van je WordPress-core, thema’s en plug-ins, het maken van back-ups, het optimaliseren van je snelheid en SEO, of het oplossen van eventuele problemen of fouten. 925media heeft een team van ervaren WordPress-experts die 24/7 voor je klaarstaan om je website te monitoren, te onderhouden en te verbeteren. 925media biedt verschillende pakketten aan die aansluiten bij je behoeften en budget. Je kunt kiezen uit een basispakket, een premium pakket of een maatwerk pakket. Elk pakket bevat een aantal diensten, zoals updates, back-ups, scans, optimalisaties, rapportages en ondersteuning. Je kunt ook extra diensten toevoegen, zoals contentbeheer, webdesign, webontwikkeling of migratie. Met 925media kun je er zeker van zijn dat je website in goede handen is en dat je altijd kunt rekenen op een snelle en vriendelijke service.

925media is een onderdeel van dwork.nl, een professioneel webdesign- en ontwikkelingsbedrijf in Den Haag. dwork.nl is al sinds 2006 actief in het maken van mooie en functionele WordPress websites en webshops voor diverse klanten. dwork.nl heeft een portfolio van succesvolle projecten op het gebied van webdesign, content creatie, SEO optimalisatie en maatwerk oplossingen. dwork.nl is betrokken, heeft oog voor detail en gaat voor duurzame relaties met zijn klanten. dwork.nl en 925media werken samen om je de beste online ervaring te bieden. dwork.nl kan je helpen met het ontwerpen en ontwikkelen van je WordPress website of webshop, van idee tot realisatie. dwork.nl kan je ook helpen met het creëren en beheren van je content, het optimaliseren van je SEO en het implementeren van maatwerk oplossingen. dwork.nl heeft een breed scala aan klanten, van kleine ondernemers tot grote organisaties, en van lokale bedrijven tot internationale merken. dwork.nl levert altijd kwaliteit, creativiteit en professionaliteit.

Wat kun je er aan doen?

WordPress hack verwijderen

Ben je niet erg bekend met technische aspecten en wil je er zeker van zijn dat de hack volledig en grondig wordt verwijderd? Overweeg dan om je website door ons te laten ontdoen van de hack. Wij zorgen ervoor dat er geen foutieve code achterblijft en nemen stappen om je website te beveiligen tegen toekomstige hacks. Dit is de meest betrouwbare optie voor herstel.

We bieden ondersteuning via een eenmalige dienst of je kunt kiezen voor een WordPress onderhoudspakket bij ons. Mocht je echter de voorkeur geven aan zelfhandhaving, bekijk dan deze richtlijnen om je website te zuiveren.

Beheer je een WordPress-website? Dan ben je vast al op de hoogte van het enorme belang van regelmatige back-ups. Ter ondersteuning kun je diverse plugins gebruiken, maar nog effectiever is om te kiezen voor hosting met ingebouwde automatische updates. Veel hostingbedrijven bieden deze dienst aan. Toch is het hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoop uiteindelijk duur kan uitpakken. Doe vooraf onderzoek naar je hostingprovider om te bepalen of deze automatische updates aanbiedt en hoe eenvoudig het is om een WordPress-back-up te herstellen.

Onafhankelijkheid van je host is eveneens essentieel. Met een backup-plugin zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie bij de hand hebt. De twee meest aanbevolen plugins om automatische back-ups te genereren zijn:

UpdraftPlus (gratis)
BackWpUp (gratis)

Lukt het niet om een back-up te gebruiken? Overweeg dan om een plugin te installeren die malware detecteert en kan verwijderen. Dergelijke plugins scannen je serverbestanden en vergelijken ze met hun eigen database van bekende inbraken. Het kan zijn dat je meerdere plugins nodig hebt om de bron van de inbraak te lokaliseren. Vaak wordt de inbreuk aangetroffen in de “uploads” map van je WordPress-installatie, of zelfs in bestanden zoals “wp-config.php” of “.htaccess”.

Deze plugins kunnen van pas komen bij het verwijderen van geïnfecteerde content:

Mogelijk is de inbraak ook doorgedrongen tot de kernbestanden van WordPress. Als dat het geval is, kun je een nieuwe WordPress-versie downloaden van WordPress.org en de oude bestanden overschrijven. Vergeet niet om eerst een back-up van je website te maken voordat je hiermee aan de slag gaat!

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

In de adresbalk van jouw browser zie je naast onze domeinnaam een slotje staan. Dat betekent dat de gegevens die over deze website verstuurd worden, versleuteld zijn. Veel hosting bedrijven bieden een gratis certificaat aan van Let’s Encrypt. Bij anderen kun je kiezen voor een betaalde variant. Doe dit sowieso! Je website en gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier worden verstuurd zijn daarmee een stuk veiliger.

Ook ziet Google een dergelijk certificaat als een ranking factor. Zonder SSL heb je een grote kans dat je website niet zal gaan scoren op de voor jou belangrijke zoekwoorden!

Het is spijtig genoeg een veelvoorkomend probleem dat WordPress-accounts zwakke gebruikersnamen en wachtwoorden hebben. Denk aan zaken als “admin” als inlognaam en “123456789” als wachtwoord. Of nog erger, accounts waar de inlognaam en het wachtwoord identiek zijn. Dit behoort tot de meest riskante stappen die je kunt nemen. Elke dag doorzoeken bots het internet en proberen deze standaard combinaties uit op willekeurige websites. Als je een dergelijk wachtwoord hebt, loop je een groot risico dat je website wordt gehackt.

Kies in plaats daarvan voor een sterk wachtwoord dat bestaat uit diverse tekens: spaties, kleine en hoofdletters, en cijfers. Hierdoor wordt het voor hackers veel lastiger om het wachtwoord te ‘raden’. In WordPress kun je dit op een eenvoudige manier doen. Navigeer binnen het beheerscherm naar “Gebruikers”, selecteer een gebruiker en scrol omlaag naar de optie ‘Nieuw wachtwoord’. WordPress zal automatisch een lang en complex wachtwoord voor je genereren. Omdat je dit lastig kunt onthouden, is het raadzaam om ingelogd te zijn in Chrome om het wachtwoord op te slaan, of gebruik te maken van een dienst als LastPass om je wachtwoorden te beheren.

Daarnaast is het eveneens van belang om een inlognaam te kiezen die niet voor de hand ligt. Gebruik geen namen van personen die met hun volledige naam op je website vermeld staan, en vermijd zeker “admin”.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor slechts € 175

WordPress hack laten oplossen

Vermoed je dat je website is gehackt en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website hackvrij te maken kost € 175 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten datje website hackvrij blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

Naam