Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een nieuwe website?

Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een nieuwe website?

Allereerst wat heeft het bouwen van een nieuwe website te maken met WordPress Onderhoud? Afhankelijk waar de website in gebouwd wordt heeft het wel iets met elkaar te maken, als je website wordt gebouwd in WordPress moet de nieuwe website ook onderhoud hebben. Waarom is de vraag die wij direct krijgen, hij is toch nieuw met nieuwe verse software? Dat is helemaal correct, echter software wordt ontwikkeld en zeker met WordPress dit wordt bijgehouden omdat ook hackers en spammers en mensen die kwaad willen ook doorontwikkelen om gemene dingen te doen. Dus vandaar dat er vrijwel elke maand wel meerdere updates klaar staan om geïnstalleerd te worden, dit meestal wegen veiligheid redenen en een keer in de drie maanden een grote “verbeter” updates.

Nu toch even terug gaan naar de vraag: Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een nieuwe website? De reden waarom wij dit schrijven is omdat tijdens het bouwen van een nieuwe website ook vaak plugins geïnstalleerd wordt of soms worden er plugins geschreven speciaal voor een bepaald doel. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een thema die je kant en klaar kunt kopen, deze thema’s hebben ook updates nodig als deze uitgegeven worden. Soms worden deze thema’s niet meer door hun maker bijgehouden. Dat kan meerdere redenen hebben, maar dat geeft ook meerdere problemen met zich mee, zoals dat de code verouderd raakt (software op de server – PHP- wordt vaak bijgehouden jaarlijks) als de taal op de server nieuwer is dan de taal van de website, kunnen er fouten ontstaan maar ook lekken in de website.

Belangrijk om te weten voor je een WordPress-thema koopt

Bij het overwegen van de aanschaf van een WordPress-thema is het essentieel om te letten op de functionaliteit en flexibiliteit ervan. Zorg ervoor dat het thema aanpasbaar is aan jouw specifieke behoeften en dat het compatibel is met de nieuwste WordPress-versie. Controleer ook of het thema regelmatig wordt bijgewerkt en of er goede klantenondersteuning beschikbaar is. Verder is het belangrijk om de prestaties van het thema te beoordelen, waaronder laadtijd en responsiviteit op verschillende apparaten. Kijk naar de beschikbare aanpassingsopties en controleer of het thema voldoet aan de standaarden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ten slotte, let op de licentievoorwaarden en zorg ervoor dat deze overeenkomen met je gebruiksscenario.

Wat is belangrijk om te weten voor je een WordPress-thema zelf maakt?

Bij het creëren van een WordPress-thema is het cruciaal om een diepgaand begrip te hebben van HTML, CSS, en PHP, de kerntalen van WordPress-themaontwikkeling. Je moet vertrouwd zijn met de WordPress-hiërarchie van bestanden en weten hoe je sjablonen en thema-bestanden organiseert. Begrip van de WordPress Loop, die de weergave van berichten regelt, is essentieel voor het ontwikkelen van dynamische inhoud. Responsief ontwerp is van groot belang, omdat je thema moet werken op verschillende apparaten en schermformaten. Het gebruik van WordPress-thema’s is gebaseerd op thema-ondersteuning en uitbreidbaarheid, dus zorg ervoor dat je aangepaste thema’s widget-ready en compatibel zijn met populaire plug-ins.

Overwegingen voor snelheidsoptimalisatie zijn cruciaal om de laadtijd te minimaliseren, waaronder het beperken van HTTP-verzoeken en het optimaliseren van afbeeldingen. Het integreren van correcte SEO-praktijken in je thema vergroot de vindbaarheid van de website. Een goed begrip van beveiliging is onmisbaar om je thema te beschermen tegen potentiële kwetsbaarheden. Dit omvat het vermijden van onveilige coderingspraktijken en het regelmatig bijwerken van je thema.

Wat kun je er aan doen?

WordPress hack verwijderen

Ben je niet erg bekend met technische aspecten en wil je er zeker van zijn dat de hack volledig en grondig wordt verwijderd? Overweeg dan om je website door ons te laten ontdoen van de hack. Wij zorgen ervoor dat er geen foutieve code achterblijft en nemen stappen om je website te beveiligen tegen toekomstige hacks. Dit is de meest betrouwbare optie voor herstel.

We bieden ondersteuning via een eenmalige dienst of je kunt kiezen voor een WordPress onderhoudspakket bij ons. Mocht je echter de voorkeur geven aan zelfhandhaving, bekijk dan deze richtlijnen om je website te zuiveren.

Beheer je een WordPress-website? Dan ben je vast al op de hoogte van het enorme belang van regelmatige back-ups. Ter ondersteuning kun je diverse plugins gebruiken, maar nog effectiever is om te kiezen voor hosting met ingebouwde automatische updates. Veel hostingbedrijven bieden deze dienst aan. Toch is het hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoop uiteindelijk duur kan uitpakken. Doe vooraf onderzoek naar je hostingprovider om te bepalen of deze automatische updates aanbiedt en hoe eenvoudig het is om een WordPress-back-up te herstellen.

Onafhankelijkheid van je host is eveneens essentieel. Met een backup-plugin zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie bij de hand hebt. De twee meest aanbevolen plugins om automatische back-ups te genereren zijn:

UpdraftPlus (gratis)
BackWpUp (gratis)

Lukt het niet om een back-up te gebruiken? Overweeg dan om een plugin te installeren die malware detecteert en kan verwijderen. Dergelijke plugins scannen je serverbestanden en vergelijken ze met hun eigen database van bekende inbraken. Het kan zijn dat je meerdere plugins nodig hebt om de bron van de inbraak te lokaliseren. Vaak wordt de inbreuk aangetroffen in de “uploads” map van je WordPress-installatie, of zelfs in bestanden zoals “wp-config.php” of “.htaccess”.

Deze plugins kunnen van pas komen bij het verwijderen van geïnfecteerde content:

Mogelijk is de inbraak ook doorgedrongen tot de kernbestanden van WordPress. Als dat het geval is, kun je een nieuwe WordPress-versie downloaden van WordPress.org en de oude bestanden overschrijven. Vergeet niet om eerst een back-up van je website te maken voordat je hiermee aan de slag gaat!

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

In de adresbalk van jouw browser zie je naast onze domeinnaam een slotje staan. Dat betekent dat de gegevens die over deze website verstuurd worden, versleuteld zijn. Veel hosting bedrijven bieden een gratis certificaat aan van Let’s Encrypt. Bij anderen kun je kiezen voor een betaalde variant. Doe dit sowieso! Je website en gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier worden verstuurd zijn daarmee een stuk veiliger.

Ook ziet Google een dergelijk certificaat als een ranking factor. Zonder SSL heb je een grote kans dat je website niet zal gaan scoren op de voor jou belangrijke zoekwoorden!

Het is spijtig genoeg een veelvoorkomend probleem dat WordPress-accounts zwakke gebruikersnamen en wachtwoorden hebben. Denk aan zaken als “admin” als inlognaam en “123456789” als wachtwoord. Of nog erger, accounts waar de inlognaam en het wachtwoord identiek zijn. Dit behoort tot de meest riskante stappen die je kunt nemen. Elke dag doorzoeken bots het internet en proberen deze standaard combinaties uit op willekeurige websites. Als je een dergelijk wachtwoord hebt, loop je een groot risico dat je website wordt gehackt.

Kies in plaats daarvan voor een sterk wachtwoord dat bestaat uit diverse tekens: spaties, kleine en hoofdletters, en cijfers. Hierdoor wordt het voor hackers veel lastiger om het wachtwoord te ‘raden’. In WordPress kun je dit op een eenvoudige manier doen. Navigeer binnen het beheerscherm naar “Gebruikers”, selecteer een gebruiker en scrol omlaag naar de optie ‘Nieuw wachtwoord’. WordPress zal automatisch een lang en complex wachtwoord voor je genereren. Omdat je dit lastig kunt onthouden, is het raadzaam om ingelogd te zijn in Chrome om het wachtwoord op te slaan, of gebruik te maken van een dienst als LastPass om je wachtwoorden te beheren.

Daarnaast is het eveneens van belang om een inlognaam te kiezen die niet voor de hand ligt. Gebruik geen namen van personen die met hun volledige naam op je website vermeld staan, en vermijd zeker “admin”.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor slechts € 175

WordPress hack laten oplossen

Vermoed je dat je website is gehackt en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website hackvrij te maken kost € 175 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten datje website hackvrij blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

Naam