Waar dient Google Analytics, Google Search Console en Google Merchant Center voor?

Waar dient Google Analytics, Google Search Console en Google Merchant Center voor?

Google Analytics, Google Search Console en Google Merchant Center vormen een integraal onderdeel van de digitale toolkit voor online marketeers en website-eigenaren. Google Analytics levert diepgaande statistieken over websiteverkeer, gebruikersgedrag en conversies, waardoor nauwkeurige analyses en datagestuurde besluitvorming mogelijk zijn. Met Google Search Console kunnen gebruikers de online zichtbaarheid beheren door inzicht te krijgen in zoekresultaten, crawlstatistieken en indexatieproblemen op te lossen. Specifiek voor e-commerce biedt Google Merchant Center een platform om productgegevens te uploaden, deze te koppelen aan Google Ads voor Shopping-campagnes en de weergave van producten in Google Zoeken te optimaliseren.

Deze drie tools werken in samenhang om een holistische benadering van online aanwezigheid mogelijk te maken. Door Google Analytics te combineren met Search Console en Merchant Center kunnen marketeers een volledig beeld krijgen van de prestaties van hun website, zoekmachinezichtbaarheid en productvermeldingen. Dit stelt hen in staat om gerichte strategieën te ontwikkelen, de gebruikerservaring te verbeteren en uiteindelijk het online succes te vergroten.

Google Analytics: Duik Diep in Websiteprestaties

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is als een gedetailleerde kaart voor je website. Het biedt inzicht in wie je website bezoekt, wat ze daar doen en hoe ze er terechtkomen. Het geeft antwoorden op vragen als: Hoeveel mensen bezoeken mijn site? Welke pagina’s zijn het populairst? En welke marketingkanalen genereren het meeste verkeer?

Waarom is het Belangrijk?

Door deze gegevens te begrijpen, kun je strategische beslissingen nemen. Als je bijvoorbeeld ziet dat een specifieke pagina veel verkeer krijgt, kun je die pagina optimaliseren om de betrokkenheid te vergroten. Het stelt marketeers en ondernemers in staat om de prestaties van hun website te meten, doelen te stellen en de effectiviteit van marketingcampagnes te volgen.

Google Analytics

Google Search Console: Beheer je Online Zichtbaarheid

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is als de tuinman van je website in de tuinen van Google. Het biedt inzicht in hoe je website presteert in de zoekresultaten van Google. Je kunt zien welke zoekopdrachten mensen naar je site leiden, welke pagina’s zijn geïndexeerd en of er problemen zijn met de mobiele bruikbaarheid.

Waarom is het Belangrijk?

Met deze informatie kun je je website optimaliseren voor zoekmachines. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat veel mensen je site bezoeken na het zoeken op specifieke trefwoorden, kun je die trefwoorden benadrukken in je content. Het helpt je ook eventuele technische problemen op te lossen die de zichtbaarheid van je site kunnen beïnvloeden.

Google Merchant Center: Stimuleer je E-commerce

Wat is Google Merchant Center?

Google Merchant Center is de digitale etalage voor e-commerce. Het stelt je in staat om productgegevens te uploaden, zodat ze kunnen worden weergegeven in Google Zoeken en Shopping-advertenties. Het creëert een brug tussen je online winkel en potentiële klanten die op zoek zijn naar specifieke producten.

Waarom is het Belangrijk?

Voor e-commercebedrijven opent Google Merchant Center de deur naar een bredere online markt. Het vergroot de zichtbaarheid van producten en maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om precies te vinden wat ze zoeken. Het is een krachtig instrument om je producten op de kaart te zetten en de verkoop te stimuleren.

De Kracht van Samenwerking

Terwijl elk van deze tools afzonderlijk waardevol is, is de echte kracht te vinden in hun samenwerking. Google Analytics biedt inzicht in websiteprestaties, terwijl Google Search Console de zichtbaarheid in zoekresultaten beheert. Google Merchant Center tilt e-commerce naar een hoger niveau door producten in de schijnwerpers te zetten.

Stel je voor dat je ontdekt dat een specifieke pagina op je website veel verkeer krijgt via Google Analytics. Met deze informatie kun je vervolgens Google Search Console gebruiken om te begrijpen welke zoekopdrachten mensen naar die pagina leiden en of er kansen zijn om de zoekresultaten te verbeteren.

En dan komt Google Merchant Center om de hoek kijken. Als je een e-commerce site hebt en merkt dat een bepaald product veel aandacht krijgt, kun je dat product in de schijnwerpers zetten door het te optimaliseren in het Merchant Center. Zo worden producten niet alleen gezien op je website, maar ook in de zoekresultaten van Google.

Wat kun je er aan doen?

WordPress hack verwijderen

Ben je niet erg bekend met technische aspecten en wil je er zeker van zijn dat de hack volledig en grondig wordt verwijderd? Overweeg dan om je website door ons te laten ontdoen van de hack. Wij zorgen ervoor dat er geen foutieve code achterblijft en nemen stappen om je website te beveiligen tegen toekomstige hacks. Dit is de meest betrouwbare optie voor herstel.

We bieden ondersteuning via een eenmalige dienst of je kunt kiezen voor een WordPress onderhoudspakket bij ons. Mocht je echter de voorkeur geven aan zelfhandhaving, bekijk dan deze richtlijnen om je website te zuiveren.

Beheer je een WordPress-website? Dan ben je vast al op de hoogte van het enorme belang van regelmatige back-ups. Ter ondersteuning kun je diverse plugins gebruiken, maar nog effectiever is om te kiezen voor hosting met ingebouwde automatische updates. Veel hostingbedrijven bieden deze dienst aan. Toch is het hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat goedkoop uiteindelijk duur kan uitpakken. Doe vooraf onderzoek naar je hostingprovider om te bepalen of deze automatische updates aanbiedt en hoe eenvoudig het is om een WordPress-back-up te herstellen.

Onafhankelijkheid van je host is eveneens essentieel. Met een backup-plugin zorg je ervoor dat je altijd een recente reservekopie bij de hand hebt. De twee meest aanbevolen plugins om automatische back-ups te genereren zijn:

UpdraftPlus (gratis)
BackWpUp (gratis)

Lukt het niet om een back-up te gebruiken? Overweeg dan om een plugin te installeren die malware detecteert en kan verwijderen. Dergelijke plugins scannen je serverbestanden en vergelijken ze met hun eigen database van bekende inbraken. Het kan zijn dat je meerdere plugins nodig hebt om de bron van de inbraak te lokaliseren. Vaak wordt de inbreuk aangetroffen in de “uploads” map van je WordPress-installatie, of zelfs in bestanden zoals “wp-config.php” of “.htaccess”.

Deze plugins kunnen van pas komen bij het verwijderen van geïnfecteerde content:

Mogelijk is de inbraak ook doorgedrongen tot de kernbestanden van WordPress. Als dat het geval is, kun je een nieuwe WordPress-versie downloaden van WordPress.org en de oude bestanden overschrijven. Vergeet niet om eerst een back-up van je website te maken voordat je hiermee aan de slag gaat!

Om te voorkomen dat je website het doelwit wordt van een hack, is het van groot belang om regelmatig updates uit te voeren. Updates voor je thema, plugins en WordPress-versie worden frequent vrijgegeven. Deze updates hebben als doel de functionaliteit te verbeteren, vernieuwen én de beveiliging te versterken.

Een groot aantal updates komt voort uit het ontdekken van beveiligingslekken. Het is dan ook cruciaal dat je alles up-to-date houdt. Bij voorkeur dien je dit wekelijks of zelfs dagelijks te doen, vooral als je website van vitaal belang is. Deze taken kun je zelf uitvoeren of je kunt ervoor kiezen om dit tegen een kleine maandelijkse vergoeding aan ons uit te besteden!

In de adresbalk van jouw browser zie je naast onze domeinnaam een slotje staan. Dat betekent dat de gegevens die over deze website verstuurd worden, versleuteld zijn. Veel hosting bedrijven bieden een gratis certificaat aan van Let’s Encrypt. Bij anderen kun je kiezen voor een betaalde variant. Doe dit sowieso! Je website en gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier worden verstuurd zijn daarmee een stuk veiliger.

Ook ziet Google een dergelijk certificaat als een ranking factor. Zonder SSL heb je een grote kans dat je website niet zal gaan scoren op de voor jou belangrijke zoekwoorden!

Het is spijtig genoeg een veelvoorkomend probleem dat WordPress-accounts zwakke gebruikersnamen en wachtwoorden hebben. Denk aan zaken als “admin” als inlognaam en “123456789” als wachtwoord. Of nog erger, accounts waar de inlognaam en het wachtwoord identiek zijn. Dit behoort tot de meest riskante stappen die je kunt nemen. Elke dag doorzoeken bots het internet en proberen deze standaard combinaties uit op willekeurige websites. Als je een dergelijk wachtwoord hebt, loop je een groot risico dat je website wordt gehackt.

Kies in plaats daarvan voor een sterk wachtwoord dat bestaat uit diverse tekens: spaties, kleine en hoofdletters, en cijfers. Hierdoor wordt het voor hackers veel lastiger om het wachtwoord te ‘raden’. In WordPress kun je dit op een eenvoudige manier doen. Navigeer binnen het beheerscherm naar “Gebruikers”, selecteer een gebruiker en scrol omlaag naar de optie ‘Nieuw wachtwoord’. WordPress zal automatisch een lang en complex wachtwoord voor je genereren. Omdat je dit lastig kunt onthouden, is het raadzaam om ingelogd te zijn in Chrome om het wachtwoord op te slaan, of gebruik te maken van een dienst als LastPass om je wachtwoorden te beheren.

Daarnaast is het eveneens van belang om een inlognaam te kiezen die niet voor de hand ligt. Gebruik geen namen van personen die met hun volledige naam op je website vermeld staan, en vermijd zeker “admin”.

Het verwijderen van een hack op je WordPress website kan een lastig technisch verhaal zijn.

Lukt het je niet om de hack te verwijderen? Neem dan contact met ons op om je website hackvrij te maken. Dat doen we professioneel en snel: in de meeste gevallen ben je binnen 24 uur geholpen. Dat kan als eenmalige dienst of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor slechts € 175

WordPress hack laten oplossen

Vermoed je dat je website is gehackt en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website hackvrij te maken kost € 175 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten datje website hackvrij blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

Naam